Arkitekt Per Franson

“Intervju med kund, samtal med berörd kommun och platsbesök dokumenteras och ligger som underlag för vårt skissarbete.”

Stil/arbetsmetod
Vi ritar privatvillor, fritidshus och ombyggnationer i hela Sverige. Vår framgång ligger framför allt i vårt stora engagemang och vår förmåga att läsa kund och plats.

Samarbete, lyhördhet och kreativitet är vårt signum tillsammans med glädjen att skapa vacker, fungerande och spännande arkitektur. Vi lägger stor vikt vid dialogen med kund och arbetar med varje plats som den unika möjlighet den är.

Vi börjar varje projekt med att samla på oss så mycket information vi kan. Intervju med kund, samtal med berörd kommun och platsbesök dokumenteras och ligger som underlag för vårt skissarbete.

Vi använder oss av dialogen med kunden, kommunen och våra undersökningar av tomten och dess omgivning genom hela processen. För den slutgiltiga skissen använder vi oss av en samling av verktyg för att testa våra idéer och skapa bästa möjliga lösning för kund och plats.

Utbildning/arbete:
Per Franson tog examen från Parsons School of Design 1996. Under 15 års tid har Per Franson samlat på sig en unik erfarenhet i villaarkitektur.
Sedan utbildningen har Per Franson ritat villor, fritidshus och inredningar i egen regi.
2007 blev han, tillsammans med dåvarande kollegan Mattias Wreland, utnämnd i tidningen Wallpaper som en av de mest intressanta unga arkitektkontoren.
2010 utsågs de till Risingstars i boken Starchitects av Julio Fajardo.
2012 blev duon utnämnda till årets arkitekter av tidningen Residence
Sedan 2013 är Per Franson också föreläsare och lärare på Arkitekturhögskolan i Stockholm.

Kontakt:
Är du intresserad av att skapa ett hus tillsammans med Per Fransson?
Kontakta Willa Nordics närmaste lokalkontor här…

Hus ritade av Per Franson

  • Jönköping
  • Scott
  • Grönt hus
  • Höjd
  • Gränna
  • Älgö