disponentparken-toppbild-willa-nordic-projekt-arkitekt-ritat

PROJEKTBYGGNATION – BRF DISPONENTPARKEN

DISPONENTPARKEN – ETT MODERNT PROJEKT FRÅN WILLA NORDIC

Disponenten vid Örebro Pappersbruk Gunnar Björkman, lät 1921 uppföra en ståtlig villa åt sig i Almby intill pappersbruket. Arkitekt var Edvin Stenfors som varit stadsarkitekt i Örebro och som då var länsarkitekt i Stockholm. Idag är Disponentvillan det enda som återstår av Örebro Pappersbruk. Örebro Kommun planerar nu för ca 1200 bostäder på det gamla Pappersbruksområdet. Som en första etapp på det nya bostadsområdet har BAU ritat flerbostadshus och radhus i Disponentparken. Totalt omfattar projektet ca 150 bostäder i storlek från 39 m2 till 118 m2. Uppgiften för BAU har varit att i den skyddade Disponentparken placera in bostadshus. Disponentvillan får en ny uppgift som gemensamhetslokal för de boende i området. Detaljplanen har vunnit laga kraft i april 2015 och försäljning av bostäderna pågår. Radhusen produceras av Willa Nordic som har lång erfarenhet av att skapa projektbyggnationer med hög kvalitet och designgrad. Projektchef Stefan Hjälmeby menar att radhusen i projektet Disponenten är ett perfekt uppdrag för Willa Nordic, ett område med tydlig arkitektur ritat av en välrenommerad arkitekt till en beställare med höga krav på design och kvalitet. Willa Nordic har lång erfarenhet av att bygga grupphus, flerbostadshus, kyrkor och andra offentliga lokaler till professionella beställare som bostadsbolag, bostadsrättsföreningar, kommuner,  församlingar, kollektiv med mera.

Har du frågor till Stefan så når du honom på stefan.hjalmeby@willanordic.se

Fakta
Nr: A3147– A3150
Projekt: Brf Disponentparken
Adress: Bruksgatan 14,702 83 Örebro
Beskrivning: Radhus 2-plan, 4 huskroppar, 17 lägenheter.
Willa Nordics åtagande: Totalentreprenad.
Invändig yta: 1909 kvm
Byggår: 2015-2016
Arkitekt: Eskil Olsson

Bildgalleri – Brf Disponentparken, Örebro

Så här kommer den nya radhusen i Örebro se ut som levereras av Willa Nordic.

BESTÄLL VÅRT MAGASIN OM PROJEKTBYGGNATION

“Att skapa livsmiljöer med hög designgrad och funktionalitet för många människor är Willa Nordics passion. Vi har gjort det i många år och utmanas ständigt att utveckla och förfina vår process.”

Att Willa Nordic skapar unika enfamiljshus, med svårslagen kvalitet och överlägsen designgrad, vet de flesta om. Att vi dessutom skapar hela bostadsområden, flerbostadshus, exklusiva parhus, golfbyar i New England stil, vårdboende, lägenhetskomplex på tak i storstäder, kyrkor och många andra unika projekt är det färre som känner till. Därför har vi skapat detta magasin om det vi kallar projektbyggnation. Som alltid söker vi det genuina och ursprungliga. Ett sökande som ledde oss till ett av historiens första “miljonprogram” i turkiska Kappadokien.

Sänd namn, adress och telefonnummer till