seniorbyn-projekt-willa-nordic-topp

PROJEKTBYGGNATION – “SENIORBYN FLORAHØJ I FRED ENSBORG”

WILLA NORDIC HAR SKAPAT ETT NYTT SLAGS SENIORBOENDE BASERAT PÅ SJÄLVBESTÄMMANDE, GEMENSKAP OCH LIVSLUST.
VÄLKOMMEN TILL VILLABYN!

Det kommer en tid när det är dags att göra ett livsavgörande val. När barnen är utflugna, trädgården för stor, villan för tung – och pengarna låsta.

Men valmöjligheterna är få. En bostadsrätt för seniorer skulle sluka alla pengar – och en hyresrätt bli för dyr. Och dessutom kanske du vill bo kvar i samma stad, samhälle eller by.

Nytänkande

Vi på Willa Nordic presenterar Villabyn, en kooperativ hyresrättsförening, där du bor i ett eget hus och samtidigt är del av en gemenskap. En helt ny boendeform med ett finansiellt nytänkande. Vi säger alltså inte: ”Du får hyra en lägenhet av oss”. Utan vi säger: ”Välkommen till den kooperativa hyresrättsföreningen”.
Som medlem i föreningen betalar du en medlems- och en upplåtelseinsats, vilken återbetalas till samma belopp när du en gång väljer att lämna föreningen. Din insats är följaktligen inte utsatt för marknadens upp- och nergångar. Den dagen du flyttar får du tillbaka exakt samma belopp. En helt spekulationsfri boendeform.

Individ i ett kollektiv

Vad som är nödvändigt, för att vi ska kunna engagera oss i projektet, är att ni samlar hyresgäster. Vi behöver en tillräckligt stor intressegrupp med ett gemensamt mål – med en vilja att leva i en liten bygemenskap, en vilja att vara en individ i ett kollektiv.

Gemenskap

Ni kan redan dela ett gemensamt intresse, till exempel inom kyrkans församling. Ni kan också vara en bridgeklubb, en villaförening eller ett MC-gäng. Men ni kan givetvis också vara en grupp människor i mogen ålder, seniorer, som inte vill flytta från det område där ni bor idag.

Roligare tillsammans

Det vi tänker oss är en grupp människor ur samma sociala sammanhang, som har gemensamma drömmar. Det är ju roligare att göra saker tillsammans.

Fakta
Order: A2029‐A2040
Projekt: Andelsboligforeningen Seniorfælleskabet Florahøj
Adress: Kongevejen 1 DK‐3480 Fredensborg, Danmark
Beskrivning: 20 marklägenheter + 1 gemensamhetshus, 1‐plans parhus och radhus.
Willa Nordics åtagande: Totalentreprenad.
Byggår: 2005‐2006
Invändig yta: 2142 kvm
Arkitekt: Preben Munch Andersen

Bildgalleri – “Seniorbyn Florahøj i fred Ensborg”

Bilder från projektet

BESTÄLL VÅRT MAGASIN OM PROJEKTBYGGNATION

“Att skapa livsmiljöer med hög designgrad och funktionalitet för många människor är Willa Nordics passion. Vi har gjort det i många år och utmanas ständigt att utveckla och förfina vår process.”

Att Willa Nordic skapar unika enfamiljshus, med svårslagen kvalitet och överlägsen designgrad, vet de flesta om. Att vi dessutom skapar hela bostadsområden, flerbostadshus, exklusiva parhus, golfbyar i New England stil, vårdboende, lägenhetskomplex på tak i storstäder, kyrkor och många andra unika projekt är det färre som känner till. Därför har vi skapat detta magasin om det vi kallar projektbyggnation. Som alltid söker vi det genuina och ursprungliga. Ett sökande som ledde oss till ett av historiens första “miljonprogram” i turkiska Kappadokien.

Sänd namn, adress och telefonnummer till info@willanordic.se och berätta att du vill ha ett magasin om projektbyggnation så kommer det kostnadsfritt på posten.

Vill du samtala med oss om projektbyggnation ring till vår projektchef Stefan Hjälmeby på telefon 0735-23 50 35
eller sänd ett meddelande till stefan.hjalmeby@willanordic.se